Inspiration til at komme ud i verden 

”Jeg er blevet gladere. Nede i byen, der er vi frie.” Sådan fortæller Stig om at bevæge sig ud i lokalsamfundet. Læs her om hans vej ud i verden.


På Lindevang har vi de seneste år haft fokus på, hvordan vi kan arbejde endnu mere recovery-orienteret. I den forbindelse har vi haft en række undervisningstiltag, dialogmøder og et indsatsforløb med Socialstyrelsen. Stig, der bor på Lindevang, har deltaget i det meste, og her fortæller han, hvad det har betydet for ham og hans egen recovery-proces.

”Før vandrede jeg rundt på Lindevang, og jeg klarede mine ting – det er såmænd ikke dét. Men jeg kom aldrig ud i byen. Vi talte meget om at skulle i byen, og hvad der skulle til for at klare det. Men jeg kom ikke afsted. Så gik jeg til recovery-møder, og vi talte om, hvad der var godt, og hvad er var dårligt ved at bo på Lindevang, og hvad der kunne gøres anderledes.”

Recovery-møderne var møder sammen med Socialstyrelsen, hvor en gruppe medarbejdere og borgere på Lindevang sammen skulle udpege nogle områder, som vi gerne ville styrke. Et af områderne blev døbt ”Ud i verden”, og formålet med det var at bygge bro mellem Lindevang og lokalområdet for at understøtte, at beboerne oplever sig som en del af det store fællesskab uden for botilbuddet.

Jeg vil sgu da i byen!

“Hvad var det på de møder, der gjorde en forskel for dig?”

”Jeg lærte, at det med at komme ud i byen var en proces, hvor man kan sætte sig et mål – og så gøre det. Men det var stadigvæk svært. Men jeg tænkte: ”Jeg vil sgu da i byen!” Vi lærte, at der er en masse muligheder, og det gav mig en viljestyrke, og jeg tænkte: ”Det kan jeg sagtens klare.” Og så gjorde jeg det!”

En vigtig del i processen med at bevæge sig ud i verden for Stig var, at han havde selskab af en bostøtte. ”Det er godt, at det er den samme hver gang, og at det er ham, jeg snakker bedst med,” fortæller han.

En del af samfundet

“Hvad betyder det for dig nu at komme ud i byen?”

”Jeg er blevet gladere. Nede i byen, der er vi frie. Man er en del af samfundet, en del af bylivet. Vi tager bussen, som jeg nu er blevet tryg ved. Vi har været på café og i butikker, og vi har også spillet guitar nede på torvet. Nu har vi været dernede 12-13 gange, og jeg kan bare sige, at det bliver nemmere og nemmere. Og jeg vil gerne inspirere andre til at gøre det samme.”