Håb for én dag ad gangen

Bettina fortæller, hvordan hendes dage ser ud på Lindevang, og hvordan hun tackler de svære tider.

“Jeg kan godt li’ at spille spil. Det gjorde jeg ikke så meget som barn. Men det er dejligt at spille – det er sjovt og lærerigt. Tiden går godt, når man spiller, og man kommer i flow.

Jeg holder også tit taler, hvis der for eksempel er fest eller der sker noget særligt. Så får jeg sagt det, jeg brænder for at sige. Jeg får brugt mit ordforråd, og jeg synes, at jeg er god til taler.

Jeg er også glad for Lindebladet og vil gerne skrive mere. Jeg har en aftale med en bostøtte om, at vi skal se på det sammen. Jeg har meget på hjerte.

Jeg er mig selv

Jeg har boet på Lindevang i 22 år. Det er dejligt at bo her. Der bliver talt pænt til én, og der bliver ikke talt hen over hovedet på én. Jeg føler mig tryg her. Jeg er for eksempel glad for at købe ind selv, selv bestemme og leve som et voksent menneske. Jeg er bare mig selv. Jeg er den samme, som jeg var for et år siden. Blot lidt ældre og med nye idéer.

Jeg holder særligt af at tale med en bestemt medarbejder. Jeg føler, at han virkelig lytter. Jeg mødte ham den dag, han kom til ansættelsessamtale og talte med ham dér. Så jeg har kendt ham et godt stykke tid.

Svære dage

Der kan godt være støj, når der er mange mennesker her, men så går jeg i byen. Det gør jeg tit – særligt i tidsrummet 9-12. Jeg kan bedst li’ at gå alene, for jeg er ikke så god til at snakke, mens jeg går.

Jeg siger tit til mig selv: ”Det her har du prøvet før – det er ikke noget nyt.” Det gør mig tryg. Jeg har stået model til meget i livet. Jeg har været indlagt mange gange. Jeg synes, at det er svært at tænke fremad i livet. Det er svært at have håb for fremtiden. Men jeg har et håb for én dag ad gangen.”