Mening med livet 

Oksana har boet på Lindevang siden sommeren 2018. Hun holder sig i gang i hverdagen med en lang række job. Læs, hvad det betyder for Oksana at kunne arbejde på Lindevang.

”Jeg har arbejdet, siden man kunne få dusørjob på Lindevang i maj 2019. Jeg startede i Genbrugsen, som er vores genbrugsbutik. Der arbejder jeg stadig med at betjene kassen, men også med at vaske og lægge nyt tøj klar. Jeg har også rengørings arbejde: Jeg vasker gulv i fællesarealerne med en stor gulvmaskine, og jeg vasker op i caféen. Jeg er også lige startet med at arbejde i drivhuset og haven, hvor jeg planter og passer  grøntsager og blomster.

Arbejde i haven giver ro

Det at arbejde betyder, at man får mening med livet. At holde sig i gang med arbejde betyder også, at man ryger mindre. Og at der er mindre tid til at drikke øl. Man får noget andet i livet end fx at drikke. Jeg kan bedst li’ at arbejde med planter og blomster. Det beroliger nerverne – man tænker ikke på noget dårligt, når man har fingrene i jorden. Det giver mig ro, når jeg arbejder i haven. Man får også en tilfredsstillelse, når det vokser og bærer frugt. Jeg er vant til at have med blomster at gøre. Jeg har lavet havearbejde fra barns ben, både i mine forældres sommerhus og hos min mormor, så jeg ved, hvordan man planter, vander og passer på rødderne.

Jeg kunne godt tænke mig, at der kom flere blomster på Lindevang. Mange beboere ville få glæde af det. Der må gerne være smukt, og der er mange kvindelige beboere her, der er glade for blomster. Det ville også få flere beboere ud på terrasserne, hvis der var mere at se på. Jeg kunne også godt tænke mig at komme på et blomsterbindingskursus. Det har jeg tænkt på i lang tid, og jeg har også undersøgt det, men det er dyrt.

Skal vi tage på vandretur?

Jeg er også glad for fugle. Faktisk er jeg bare glad for naturen. Jeg gik til vandring som sport, da jeg var teenager. Det var en decideret sportsgren. Så tog vi på vandreture med overnatninger, lavede mad på bål, brugte vand fra vandløb og blev oplært i at desinficere vandet. Der var også teoretisk undervisning, og vi tog på træning i weekenderne. Vi lærte, hvordan man kom fra den ene side af floden til den anden, hvordan man slår telt op og laver bål. Det kan jeg godt savne – vandreture. Jeg har faktisk købt en bog om vandreture i Danmark. Måske kunne man arrangere sådan en tur? Jeg går tit ture i skoven. Jeg synes, at det er sjovest, hvis der er noget, man kan plukke – bær eller svampe. Man kunne også lave en tur med svampejagt? Og slutte af med at lave en svamperet bagefter. Dét gad jeg godt!”