Drømmen om at blive elektroingeniør

Asger er studerende og har en stor drøm for sin fremtid. Her fortæller han, hvordan drømmen blev vakt til live, og hvad der har hjulpet ham til at gå efter drømmen. 

”Jeg har lige været til eksamen i engelsk. Jeg fik 7 i karakter. Det er jeg meget godt tilfreds med, selvom 10 ville være bedre! Jeg tager HF enkeltfag. Lige nu læser jeg engelsk, og efter sommerferien starter jeg på fysik og matematik, og efter nytår står den på kemi. Jeg tænker på at flytte fra Lindevang i 2021. Så har jeg boet her i 25 år. Jeg vil gerne ind i nærheden af studiet i Ballerup, så jeg bare kan cykle. Jeg startede på min HF i august 2019. Det var rart at begynde at læse. At gå fra at være autodidakt, hvor man læser selv, til at få en underviser var fedt. Efter min HF vil jeg gerne starte på DTU og læse elektroingeniør. Måske er det for ambitiøst, men jeg håber på det.

Gjorde drømmen til virkelighed

I lang tid drømte jeg om natten om at gå i skole. Men det var nogle mærkelige drømme, hvor det altid ville tage flere år, før jeg blev optaget på skolen. Så en dag tænkte jeg: Hvorfor gør jeg det ikke bare i virkeligheden? Og så startede jeg på HF.

Det, der har betydet mest for mig i forhold til at blive klar til at læse og flytte fra Lindevang, var da jeg fik et beskyttet arbejde uden for Lindevang. Jeg fik et råd om at komme ud. Så jeg begyndte også at gå til keramik og meldte mig ind i en frimærkeklub. Til at starte med var jeg bange, når jeg skulle til keramik, jeg var virkelig træt, når jeg skulle på arbejde, og stresset, når jeg skulle i frimærkeklubben. Men jeg gjorde det alligevel. Det har været en stor hjælp, at vi dengang havde mange udflugter, så jeg fik træning i at komme ud og tackle det ambivalente. Den der oplevelse af, at man gerne vil, men ikke tør. Men som regel går det godt, når man kommer afsted. Det kan jeg også mærke nu, når jeg har været på studiet: Jeg har det godt, når jeg kommer hjem og har brugt mine hjernemuskler.

Kunst og elektronik

Jeg har altid været kunstner og har malet, så man kunne have forestillet sig, at jeg skulle læse kunst. Men jeg havde elektronik på ungdomsskolen, hvor jeg lavede et lille lysshow og fik interesse for radio. En dag fandt jeg en tovejsradio på et loppemarked i Værftshallerne og tænkte, at det kunne være spændende at lære at lave radio. Jeg begyndte at læse radioteknologi. Jeg læste selv op og bestod prøven, så jeg har tilladelse til at sende radio på nogle frekvenser. Der var også en del elektronik, så måske er det ad den vej, jeg har fundet vejen til drømmen om at blive elektroingeniør?

Kunsten fylder stadig i mit liv. Jeg har for eksempel lavet en komponent, som kombinerer kunsten og det elektroniske. Jeg kalder den ”Det femte element”. Jeg har lavet det i krea-værkstedet på Lindevang. Jeg håber, at den måske rent faktisk kan bruges til noget en dag udover bare at se flot ud. Det vil jeg arbejde videre med, for hvem ved – måske har jeg fat i noget!”