Musikken er mit liv

Stig bor på Lindevang, og han brænder for musik. Her fortæller han, hvad musikken betyder for ham.

“Jeg har altid været glad for musik! Jeg fik min første elektriske guitar, da jeg var otte år. Min far var musikalsk – jeg har det fra ham. Da jeg blev 10-11 år fik jeg en til guitar, og så begyndte jeg for alvor at spille. Ret hurtigt fik jeg forstærker og pedaler og det hele. Det at spille musik er hele mit liv. Jeg giver musikken ud til folk, for at de skal nyde den.

Da jeg var yngre spillede jeg kun for mig selv. Jeg prøvede at spille sammen med andre, men det fungerede ikke rigtigt. På Lindevang startede vi et band, The Artians, i 2016. Dét savner jeg – måske begynder vi at spille sammen igen. Det giver sammenhold at spille musik sammen.

Der sker noget med musik – det kan ikke stoppes! Musik giver følelser, og den kan flytte grænser. Det frosne hjerte blødgøres mere og mere, og til sidst springer der en blomst ud. At spille koncerter må være min fremtid. Måske kan jeg komme ud og blive en del af musiklivet i Helsingør – dét er min drøm!

Opbakning til drømmen

Jeg har en bostøtte i mit netværk, der har bakket mig meget op, og det har betydet meget. Sammenholdet med hende har virkelig gjort noget. Hun har været en meget stor hjælp, især for at jeg kunne komme til at spille musik og give koncerter på Lindevang. Jeg har også tidligere haft en anden kontaktperson, der har sagt: ”Dyrk det! Du har talent for det”. Det varmer. Når vi holder netværksmøder, så spørger bostøtterne: ”Hvad er vigtigt for dig? Hvad skal der ske?” Jeg vidste med det samme, at det skulle handle om musik, og de har støttet mig.

Min sagsbehandler bakker også op. Jeg har aftalt, at jeg skal dyrke min musik og måske dyrke lidt sport. Jeg glæder mig til at snakke med hende igen og fortælle, hvor meget der er sket. Jeg kan vise hende film af mine koncerter på Lindevang og fortælle hende, at det går SÅ godt.”