Sveden driver angsten væk

Nadira har fundet noget, der er virksomt imod angst: Motion. Læs her, hvad motionen betyder for hende – måske kan det inspirere?

“Motion betyder faktisk alt for mig. Det er blevet en del af min hverdag. Jeg tror ikke, at jeg ville kunne overleve uden motion. For mit vedkommende driver sveden angsten væk, når jeg motionerer.

Motion gør underværker

Jeg har været meget angst, men det er flere år siden, at jeg har haft rigtig slem angst. Det er, fordi jeg har motionen. Jeg motionerer hver dag. Jeg cykler mest og går. Det har jeg gjort længe. Da jeg boede på et andet bosted, opdagede jeg, at motion gør underværker.

Når jeg motionerer, driver sveden fra toppen og nedefter, og jeg kan bare mærke, at angsten går væk. Jeg går nogle gange helt op til 17.000 skridt om dagen, og jeg cykler en time om dagen på motionscyklen. Jeg bruger også hulahopring og laver øvelser, så jeg får 1 ½ times motion i motionsrummet hver dag.

Bedre end sovemedicin

Der er dage, hvor jeg bare ikke orker, og så motionerer jeg ikke, og så er det ris til egen røv. Så kan jeg for eksempel ikke sove – motion gør også noget ved søvnmønsteret. Man behøver ikke altid sovemedicin. Motion virker meget bedre. Det har bedre effekt, og man vågner ikke op helt bombet.

Der er ikke nogen andre, der kan gøre, at man får det bedre. Lægen kan ordinere nok så meget medicin, men ingenting kan slå motion. Medicin kan selvfølgelig noget, men motion kan mere. Man må selv tage kampen op med sig selv.

Prøv det!

Jeg vil stærkt anbefale det til alle at prøve at motionere. Hvis man ikke magter en cykeltur eller at gå en halv time, så kan man bare starte med en lille smule. Man kan gå i 10-20 minutter hver dag og så bygge det op derfra. Jeg tror, at mange ville kunne få det bedre med motion.”